همان‌طور که می‌دانید ورق گالوانیزه یکی از پرکاربردترین انواع مقاطع فولادی است. به دلیل اهمیت نگهداری از ورق گالوانیزه، در انبار کارگاه و کارخانه باید دقت زیادی به خرج داد. ورق گالوانیزه انواع بسیار متعددی دارد و بیشترین کاربرد این ورق را در صنایع لوازم خانگی، خودروسازی، ساختمان‌سازی و … می‌توان دید.

در صورتی که بسته‌ بندی ورق گالوانیزه به درستی انجام نگیرد، این مقطع فولادی ممکن است شکسته شده و یا زنگ بزند. این بسته به نوع ورق گالوانیزه دارد که در برابر کدام عامل محیطی حساس باشد.

اگر ورق فولادی در مجاورت رطوبت و مواد شیمیایی قرار گیرد با وجود استحکام بالا، ممکن است زنگ بزند. در واقع علت زرد شدن میلگرد و ورق گالوانیزه زنگ زدگی است. بنابراین باید با فراهم کردن شرایط مناسب نگهداری ورق گالوانیزه، مانع از آسیب‌دیدن آن شد.

در ادامه این مقاله بیشتر درباره نحوه نگهداری از ورق گالوانیزه به شکلی که عوامل محیطی بر آن کمترین تأثیر را بگذارد صحبت خواهیم کرد. پس همراه ما باشید.

دپو ورق گالوانیزه

چگونه از ورق گالوانیزه نگهداری کنیم؟

اگر در جریان نوسانات بازار آهن باشید، حتما آگاهید که قیمت روز ورق گالوانیزه با وجود افت و خیزهایی که دارد، معمولا افزایشی است. در نتیجه نگهداری از این مقاطع به جهت کنترل هزینه‌ها اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. برای اینکه ورق گالوانیزه بتواند طبق استانداردهای مطرح شده، طول عمر مناسبی داشته باشد و یا تغییر شکل ندهد لازم است به نکات زیر توجه نمایید:

ورق‌های گالوانیزه را به صورت استاندارد دپو نمایید

مهم‌ترین نکته‌ای که در نحوه نگهداری از ورق گالوانیزه باید به آن توجه داشت، مکانی است که ورق‌ها در آن دپو می‌شوند. با اینکه ورق‌های گالوانیزه با ویژگی‌هایی همچون مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی به خصوص رطوبت به بازار عرضه می‌شوند اما در صورتی که محیط نگهداری از آن مناسب نباشد؛ خیلی زودتر از آنچه در استانداردهای مطرح شده است، زنگ زده و یا از نظر ظاهری دچار ناهنجاری خواهد شد. از این رو برای نگهداری از این ورق‌ها باید از انبارهایی مجهز و انواع انبارداری روز دنیا بهره برد.

انبارهایی که با متدهای روز دنیا مدیریت می‌شوند، از تهویه مناسبی برخوردارند. در این روش انبارداری نه تنها هوا با رطوبت کم در محیط جریان دارد، بلکه ورق‌ها به شکلی در کنار چیده شده‌اند که فاصله مناسبی از زمین داشته باشند تا هوا از میان تمام سطوح ورق‌ها جریان پیدا کند.

این انبارها با متد روز دنیا چیدمان می‌شوند تا حمل و نقل ورق‌ها نیز به سادگی با کمک ماشین‌های روز دنیا امکان‌پذیر باشند. از جمله مدرن‌ترین انبارهای موجود در استان تهران، می‌توان به انبار پیشرو صنعت نفت آسیا اشاره داشت که تمامی ویژگی‌های گفته شده در بالا را دارد.

ورق‌ها را خریداری کنید که طبق استاندارد بسته‌بندی شده‌اند

بسته بندی ورق گالوانیزه

با اینکه دپوی ورق در انبارهای مدرن از جمله مهم‌ترین نکات در نحوه نگهداری از ورق گالوانیزه است؛ اما اگر بسته‌بندی متناسب با نوع ورق انجام نگیرد، در مدرن‌ترین انبارها نیز شاهد شکسته شدن و یا زنگ زدن ورق‌ها خواهیم بود.

همان‌طور که در مقاله بندیل میلگرد چیست بررسی کردیم که بندیل بهترین روش بسته‌بندی این نوع مقاطع فولادی است، برای بسته‌بندی ورق گالوانیزه هم این نوع روش پیشنهاد می‌شود. در ادامه با روش‌های مختلف بسته‌بندی ورق گالوانیزه آشنا خواهید شد.

بسته‌بندی ۶۰۱

در این شکل بسته‌بندی بر روی لبه‌های داخلی و خارجی حفاظ نصب شده، اما از سطح ورق‌های هیچ گونه محافظتی انجام نمی‌شود. این روش در صورتی مناسب است که قصد دپوی طولانی مدت ورق را نداشته باشید.

بسته‌بندی ۶۲۱

این روش، پرکاربردترین نوع بسته‌بندی ورق فولادی است که علاوه بر لبه‌های داخلی و خارجی، تمامی سطح ورق‌ها نیز با کمک کاغذهای ضد آب پوشش داده می‌شود.

در صورتی که قصد دپوی طولانی مدت ورق‌های فولادی را دارید، این روش را انتخاب کنید. در ضمن، این شکل بسته‌بندی برای حمل‌ونقل برون شهری نیز مناسب خواهد بود.

بسته‌بندی ۶۳۱

در این نحوه نگهداری از ورق گالوانیزه تمامی نکات یاد شده در بسته‌بندی ۶۲۱ رعایت می‌شود؛ با این تفاوت که این روش برای مواردی کاربرد دارد که ورق‌ها قرار است برای حمل و نقل در مسافت‌های طولانی آماده شوند. به این شکل که یک پالت چوبی زیر ورق‌ها قرارمی‌گیرد تا در طول حمل و نقل ورق‌ها روی هم لیز نخورند.

بسته‌بندی ۶۴۱

یکی از مقاوم‌ترین روش‌های بسته‌بندی است که در آن از شش تسمه شعاعی و سه تسمه محیطی برای محافظت از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. همچنین سطح داخلی و خارجی ورق‌های فولادی را با کاغذهای ضد آب می‌پوشانند. لازم به ذکر است که هزینه این بسته‌بندی بالا است اما مقاومت بالایی نیز در حمل و نقل و دپوی طولانی مدت خواهد داشت.

بسته‌بندی ۶۵۱

این روش دقیقاً نکات بسته‌بندی ۶۴۱ را شامل می‌شود با این تفاوت که جهت حمل و نقل طولانی مدت، بایستی زیر ورق‌ها پالت چوبی قرارداد.

حمل و نقل ورق‌های گالوانیزه

در حمل و نقل ورق‌های گالوانیزه دقت کنید

از مهم‌ترین نکات در نحوه نگهداری از ورق گالوانیزه جابجایی اصولی آن‌ها است. لازم به ذکر است که مهم‌ترین علت شکستن میلگرد نحوه غیراصولی جابجایی آن‌ها است.

با اینکه ورق‌های گالوانیزه به شکل یک استوانه بسته‌بندی می‌شوند، اما به هیچ عنوان نباید ورق‌ها را روی زمین هل دهید. این کار باعث آسیب رسیدن به سطح خارجی ورق‌ها خواهد شد و شکل ظاهری آن را تغییر می‌دهد. اصولاً ورق‌های گالوانیزه باید به کمک دستگاه لیفتراک در انبار جابجا شود.

برای حمل و نقل این تجهیزات در مسیرهای کوتاه باید از ماشین‌آلات مناسب استفاده نمود و در صورتی که مسافت طولانی‌تری (بین کشوری و یا حتی بین قاره‌ای) برای جابجایی این ورق‌ها در نظر گرفته شده است، حتماً باید از پالت چوبی استفاده شود.

ورق‌های گالوانیزه را تمیز کنید

گرچه ورق گالوانیزه استحکام بالایی در برابر خوردگی و زنگ‌‌زدگی دارد، اما در صورتی که لایه محافظ آسیب ببیند، احتمال زنگ زدن و خوردگی ورق افزایش خواهد یافت.

هرچند که ورق‌های گالوانیزه نیز طول عمر مشخصی دارند و در صورتی که عمر ورق‌ها به پایان برسد، ورق‌ها مستعد زنگ‌زدگی خواهند بود. در صورتی که ورق در رطوبت و اکسیژن قرار گیرد، روی آن لایه‌ای سفید رنگ و ترد تشکیل می‌شود که به اصطلاح به آن شوره گفته می‌شود.

شوره نه تنها زیبایی ظاهری ورق را تحت شعاع قرار می‌دهد؛ بلکه پوشش گالوانیزه ورق را نیز به مرور از بین خواهد بود. از این رو تفاوتی ندارد ورق‌ها در پروسه انبارداری دچار شوره شده‌اند و یا در محل نصب؛ تمیز کردن ورق‌ها از جمله نکات مهم در نحوه نگهداری از ورق گالوانیزه خواهد بود.

برای از بین بردن شوره ورق گالوانیزه می‌توان از روش‌های مختلفی همچون غوطه‌وری در محلول‌های شیمیایی و یا برسکاری، کمک گرفت.

شوره ورق گالوانیزه

کلام آخر

ما در این مقاله به بررسی نحوه نگهداری از ورق گالوانیزه پرداختیم. نگهداری ورق‌ها در انبارهای مدرن که با جدیدترین متدهای روز دنیا مدیریت می‌شوند از جمله مهم‌ترین این نکات به شمار می‌آید که از کوتاه شدن عمر مفید ورق‌ها پیشگیری می‌کند. اما حمل و نقل اصولی ورق‌ها از مبدأ تا انبار و از انبار تا مقصد نیز اهمیت زیادی دارد.

در این میان کارخانه‌ها نیز باید با توجه به درخواست کارفرما اقدام به بسته‌بندی اصولی ورق‌ها نمایند. در انتها نیز در صورت شوره زدن ورق‌ها می‌توان با چند روش ساده، طول عمر ورق‌ها را افزایش داد. انبار پیشرو صنعت نفت آسیا از جمله پیشرفته‌ترین انبارهای سطح استان تهران است. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۲۱۵۶۵۴۵۵۱۶ تماس بگیرید.

سوالات متداول

مهم‌ترین نکات در حفاظت از ورق‌های گالوانیزه چیست؟

توجه به مواردی همچون بسته‌بندی استاندارد، حمل اصولی و انبارداری مطمئن، در حفظ و نگهدای ورق‌های گالوانیزه اهمیت بالایی دارد.

جهت نگهداری ورق گالوانیزه در انبار معمولاً سطح آن را به چه پوشش می‌شود؟

سطح ورق‌های گالوانیزه به کمک کاغذ ضد آب پوشش داده می‌شود. این کاغذ به هیچ عنوان اجازه ورود رطوبت به لایه‌های ورق را نخواهد داد.

کدام نحوه بسته‌بندی ورق گالوانیزه برای نگهداری طولانی در انبار مناسب نیست؟

روش بسته‌بندی ۶۰۱ برای نگهداری طولانی مدت مناسب نیست چرا که تنها از لبه داخلی و خارجی محافظت می‌کند. در این روش از کاغذ ضد آب استفاده نمی‌شود و پالت چوبی زیر ورق‌ها قرار داده نمی‌شود. از این رو برای نگهداری طولانی مدت مناسب نخواهد بود.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*