ورق گالوانیزه از جمله مهم‌ترین مقاطع فولادی است که کاربرد بسیار زیادی در صنایع کوچک و بزرگ دارد. این محصول انواع بسیار متفاوتی داشته و هر کدام از آن‌ها با ویژگی‌های خاص خود برای استفاده در قسمتی از صنایع ساخته می‌شوند. در این میان بسته بندی ورق گالوانیزه و دپوی آن در انبار مسئله‌ای است که نباید به سادگی از کنار آن گذر کرد. این محصول به صورت رول و کلاف بسته بندی می‌شود تا در زمان حمل و نقل و همچنین استفاده، از ایجاد خراش، شکستگی، خم شدن و یا تغییر شکل ظاهری آن پیشگیری شود. بد نیست بدانید که بسته بندی ورق‌های گالوانیزه انواع مختلفی دارد. با اینکه نحوه اصولی بسته بندی ورق گالوانیزه حمل و نقل و استفاده از ورق‌ها را تسهیل می‌کند؛ اما مهم‌ترین دلیل تنوع بسته بندی، تسهیل فرایند انبارداری آن است.

می‌دانید که اغلب سرمایه‌گذاران در صنایع مختلف، مواد اولیه خود را به صورت عمده خریداری می‌کنند و در انبارها دپو می‌نمایند. در صورتی که بسته بندی به صورت اصولی انجام نگیرد، ممکن است ورق‌ها در کوتاه مدت دچار پارگی، تغییر شکل ظاهری، زنگ‌زدگی و … شوند که با توجه به قیمت ورق گالوانیزه این یک ضرر مالی بزرگ برای صنایع خواهد بود. البته در انبارداری جدید استفاده از متدهای جدید بسته بندی ورق‌های گالوانیزه و استفاده از ابزار و تجهیزات جدید به حفظ و نگهداری بهتر ورق‌های گالوانیزه کمک می‌کند. از جمله مجموعه انبارهای بسیار به روز و پیشرفته، انبار پیشرو صنعت است که از بهترین و جدیدترین متدهای انبارداری جهت دپوی مقاطع فولادی استفاده می‌کند. در صورت تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب‌سایت anbarpishro.com مراجعه نمایید.

بسته بندی ورق گالوانیزه

انواع روش‌های بسته بندی ورق گالوانیزه

در کارخانه‌های تولید ورق‌های گالوانیزه، بعد از تولید ورق‌ها آن‌ها را به شکل رول در آورده و به کمک تسمه محکم می‌کنند. این تسمه می‌تواند از جنس فولاد، گالوانیزه، کاغذ، مقوا و حتی پالت‌های چوبی باشد. این تسمه به صورت محیطی یا شعاعی در اطراف ورق‌ها پیچیده می‌شوند تا از باز شدن ورق‌ها پیشگیری نمایند. نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه بر اساس نوع تسمه به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

بسته بندی ۶۰۱ ورق گالوانیزه

این نوع بسته بندی برای ورق‌هایی توصیه می‌شود که بلافاصله قرار است تسمه آن باز شده و از ورق استفاده شود. در این نوع بسته بندی تسمه به ساده‌ترین شکل ممکن تنها لبه‌های داخلی و خارجی ورق را حفظ می‌کند. ایمنی این نوع بسته بندی پایین است؛ چرا که از محافظ سطحی پوشش در آن استفاده نمی‌شود.

بسته بندی ۶۲۱ ورق گالوانیزه

یکی از بهترین انواع بسته بندی جهت نگهداری طولانی مدت از ورق گالوانیزه در انبار به شمار می‌آید. در این بسته بندی از دو تسمه محیطی و ۴ تسمه شعاعی استفاده می‌شود تا رول ورق گالوانیزه به سطح ایمنی بالا حفظ شود. در ادامه از کاغذهای ضد آب استفاده می‌شود تا لبه‌های داخلی و خارجی ورق در مقابل عوامل محیطی همچون رطوبت حفظ شود.

بسته بندی ۶۳۱ ورق گالوانیزه

در این روش بسته بندی ورق گالوانیزه تمامی ملاحظات بسته بندی ۶۲۱ لحاظ می‌شود با این تفاوت که جهت پیشگیری از لیز خوردن ورق‌ها از یک پالت چوبی در زیر رول‌ها استفاده می‌شود. این پالت‌ها علاوه بر پیشگیری از حرکت خود به خودی ورق‌ها، حمل و نقل آن‌ها را تسهیل می‌کنند. این روش در صادرات ورق‌های فولادی بیشترین کاربرد را دارد.

بسته بندی ۶۴۱ ورق گالوانیزه

در این روش از ۳ تسمه محیطی و ۶ تسمه شعاعی جهت نگهداری از رول ورق گالوانیزه استفاده می‌شود. تمامی سطح ورق‌ها به کمک کاغذ ضد آب پوشش داده می‌شود تا لبه‌های داخلی و خارجی ورق در برابر زنگ‌زدگی محفوظ شود. در صورت استفاده از این نوع بسته‌بندی مدت زمان طولانی مدتی می‌توانید از ورق در انبار نگهداری کنید؛ اما به دلیل هزینه بالا، بسته بندی مقرون به صرفه‌ای نیست.

بسته بندی ۶۵۱ ورق گالوانیزه

این روش نیز درست مانند بسته بندی ورق گالوانیزه ۶۴۱ است با این تفاوت که برای جابجایی ورق‌ها و پیشگیری از لیز خوردن آن‌ها از یک پالت چوبی در زیر رول استفاده می‌شود. از این روش برای صادرات ورق‌های فولادی در مسافت طولانی استفاده می‌شود.

روش‌های بسته بندی ورق گالوانیزه

کدام نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه برای نگهداری طولانی در انبار مناسب است؟

همانطور که گفته شد، هر یک از روش‌ها، ویژگی‌های خودت را دارند و مناسب نگهداری از ورق گالوانیزه در شرایط خاص خود است. به عنوان مثال، اگر قصد صادرات ورق را دارید، باید از یکی از روش‌های مناسب آن استفاده کنید.

یکی از بهترین روش‌ها، روش بسته بندی ۶۴۱ است که تمامی سطوح ورق و لبه‌های داخلی و خارجی آن تحت حفاظت قرار می‌گیرند.

اهمیت بسته بندی ورق گالوانیزه

همان‌طور که می‌دانید ورق‌های گالوانیزه با ویژگی‌هایی همچون مقاومت در برابر رطوبت، خوردگی و زنگ‌زدگی به بازار عرضه می‌شود. این ورق‌ها در ضخامت‌های مختلف برای کاربری‌های متفاوت تولید می‌شود و نمی‌توان تضمین کرد که در برابر پارگی، خمش، تغییر شکل ظاهری مقاومت زیادی داشته باشد؛ مگر اینکه ضخامت ورق بالا باشد. از این رو اگر ورق‌های به درستی بسته بندی نشوند، سلامت ظاهری آن‌ها در حین حمل و نقل و دپو تضمین نخواهد شد.

 نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه

از دیگر مزایای بسته بندی ورق گالوانیزه به موارد زیر می‌توان اشاره داشت:

آسان کردن فرایند حمل و نقل

بعد از این که ورق‌ها با یک روش اصولی بسته بندی شدند به راحتی به کمک ابزارهای حمل و نقل همچون لیفت تراک جابجا می‌شوند. حتی در صورتی که قرار است ورق گالوانیزه مسافت طولانی (بین قاره‌ای) را طی کند با یک بسته بندی اصولی و استفاده از پالت، به راحتی در کشتی‌ها دپو شده و جابجا می‌شوند.

امکان نگهداری طولانی مدت

با اینکه سطح ورق گالوانیزه در برابر عوامل محیطی مقاوم است؛ اما نمی‌توان درباره لبه‌های داخلی و خارجی آن مطمئن بود. یک بسته بندی ایده‌آل که در آن از ورق کاغذی ضد آب استفاده شده این تضمین را به شما می‌دهد که می‌توانید برای مدت طولانی مدتی از ورق در انبار نگهداری کنید.

نکات مهم در دپوی ورق گالوانیزه

همان‌طور که قبلاً نیز اشاره شد؛ مهم‌ترین دلیل انجام بسته بندی ورق گالوانیزه به شکل اصولی، ایجاد شرایط مساعد انبار و دپو کردن آن‌ها است. ورق‌های فولادی به عنوان اصلی‌ترین مواد اولیه صنایع بزرگ و کوچک، شناخته می‌شود و در انبار بسیاری از کارخانه‌ها به وفور می‌توان ورق فولادی مشاهده نمود؛ اما چه عواملی باید در انبار کردن ورق‌های بسته بندی شده رعایت شود:

۱. از غلطاندن ورق‌های پیشگیری کنید

تسمه‌های ورق‌ها می‌تواند در اثر غلطاندن قابلیت‌های اولیه خود را از دست داده، کشیده شده و یا حتی پاره شوند. از این رو بهتر است در جابجای ورق‌های حتی سبک از ابزار مناسب استفاده شود.

۲. استفاده از ابزار ایمنی توسط کارگران

در فعالیت‌های صنعتی، ایمنی کارگران بسیار مهم است و از آنجایی که تسمه، لبه‌های خارجی و داخلی ورق‌ها همگی تیز هستند؛ کارگران باید از تمامی لوازم ایمنی همچون دستکش، کلاه ایمنی، کفش و عینک ایمنی استفاده نمایند.

۳. حفظ شرایط محیطی در انبار

هر چند که ورق گالوانیزه در برابر عوامل محیطی ایمن است؛ اما با این حال انبار نگهداری از ورق‌ها باید تهویه مناسب داشته باشد و ورق‌ها با فاصله مناسب از زمین و از دیگر رول‌ها نگهداری شوند.

 دپوی ورق گالوانیزه

کلام آخر

ما در این مقاله به بررسی اهمیت و نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه پرداختیم. ورق‌های گالوانیزه مهم‌ترین مواد اولیه شناخته شده در صنایع هستند و در صورتی که به درستی بسته بندی نشوند، حمل و نقل راحتی نخواهند داشت، در شرایط انبارداری و حمل و نقل دچار پارگی، تغییر شکل ظاهری و حتی زنگ‌زدگی خواهند شد. البته شرایط انبار و نحوه انبارداری ورق‌های گالوانیزه نیز در حفظ ویژگی‌های اولیه آن بی‌تأثیر نیست. از این رو انبار پیشرو صنعت با امکانات به روز دنیا و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا شرایط نگهداری طولانی مدت از ورق‌های گالوانیزه و دیگر مقاطع فولادی مورد استفاده در صنایع را فراهم آورده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب‌سایت anbarpishro.com مراجعه نمایید.

سوالات متداول

کدام روش بسته بندی ورق گالوانیزه برای نگهداری طولانی در انبار مناسب نیست؟

بسته بندی ۶۰۱ ورق گالوانیزه از روش‌های نامناسب برای دپوی آن در انبار است.

استفاده از پلاستیک در بسته بندی ورق گالوانیزه باعث چه مشکلی می شود؟

استفاده از پلاستیک در بسته بندی ورق گالوانیزه، موجب می‌شود که هوا در میان ورق‌ها باقی مانده و ایجاد رطوبت کند که در نهایت به شوره زدن ورق گالوانیزه منجر می‌شود.

بسته بندی نادرست ورق گالوانیزه منجر به چه مشکلی خواهد شد؟

در صورتی که بسته بندی ورق گالوانیزه به نادرستی انجام شود، در برابر محیط‌های مرطوب حساسیت بیشتری خواهد داشت که منجر به شوره ورق گالوانیزه شده و عمر آن را کاهش می‌دهد.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*