طراحی انبار باید به گونه‌ای باشد که هزینه‌های انبار و نگهداری کالا را کاهش دهد و اقلام موجود در آن دچار ضایعه و آسیب نشوند. همچنین نباید چیدمان انبار به‌گونه‌ای باشد که از سرعت امور جاری و عملیاتی آن کاسته شود.

طراحی انبار اساس کارایی یا فقدان آن برای کارکنان است. در واقع از موجودی کالا تا تحویل، نگهداری و ارسال آن، بستگی به میزان کارآمد بودن طراحی دارد. که می‌تواند به عملکرد کارکنان سرعت بخشد و یا عامل دشوار شدن آن شود. چیدمان انبار اگرچه یک کار ساده به نظر می‌رسد، با این حال کاملاً پیچیده است. نحوه طراحی می‌تواند تأثیر عمده‌ای در عملکرد، بهره‌وری و ایمنی داشته باشد. بدون چیدمان مناسب، با مشکلاتی مانند کمبود ظرفیت، کاهش بهره وری و عدم مدیریت کالاهای ذخیره شده روبرو خواهید شد.
از موارد کلیدی که هنگام طراحی انبار باید به آن‌ها توجه کرد، می‌توان از نوع کالا، حجم آن‌، اندازه درب ورودی و خروجی، پیش‌بینی خطرات احتمالی و راه‌های مقابله با آن و امنیت انبار نام برد.

طراحی انبار

برای اجاره انبار آهن کلیک کنید.

اصول اولیه طراحی انبار

طراحی انبار تا حد زیادی به ماهیت کالای موردنظر دارد. برای مثال قفسه بندی و شرایط نگهداری کالاهای فاسد‌شدنی و شیمیایی از دیگر محصولات متفاوت است.
از ملزومات انبار آهن که محل ذخیره کالاهای نسبتا سنگین و زیاد است؛ ورودی‌های مناسب عبور و مرور ماشین‌های بزرگ است. ارتفاع ورودی و خروجی باید به گونه‌ای باشد تا ماشین‌های مخصوص حمل آهن‌آلات به راحتی از آن‌ها عبور کنند.

۱- فضای مناسب

اولین گام در مسیر طراحی انبار، انتخاب محل مناسب و طراحی فضا برای احداث آن است. طراحی انبار برای استفاده بهینه از فضای موجود و افزایش بهره‌وری عملکرد کارکنان انجام می‌پذیرد. چیدمان باید به گونه‌ای باشد که فضای حرکتی کافی برای کامیون و وسایل حمل و نقل بزرگ وجود داشته باشد. به همین دلیل بهتر است فضای مسقف از محوطه روباز جدا باشند تا دامنه حرکت  محدود نشود و عملیات بارگیری با سرعت و دقت بالاتری انجام شود.

۲-ظرفیت انبار

در طراحی انبار باید به حداکثر میزان موجودی کالا و گنجایش مورد انتظار برای تخصیص به هر کالا توجه شود. به بیان دقیق‌تر فضای انبار باید به گونه‌ای طراحی و یا قفسه‌بندی شده باشد که بتوان از آن حداکثر استفاده را داشت. تا علاوه بر به حداقل رساندن هزینه، دسترسی به کالاهای ذخیره شده آسان گردد. همچنین اجناس باید به گونه‌ای در فضا چیده شوند که احتمال سقوط آن‌ها و خطرات و خسارات مالی و جانی نباشد.

طراحی انبار

برای محاسبه ظرفیت فضای انبار باید مراحل زیر طی شود:

  • تعیین مورد استفاده انبار
  • استفاده حداکثری از ارتفاع انبار
  • قابلیت دسترسی به همه مواد
  • نحوه ورود و خروج مواد مشخص شود.
  • مشخص کردن مشخصات کالاهای موجود در انبار شامل نوع، وزن، حجم، نحوه و محل انبار کردن (قفسه، محل باز، روی زمین و …)
  • روش حمل مشخص شود.
  • اقلامی که استفاده متعدد و زیاد دارند یا اقلام حجیم و سنگین بهتر است نزدیک به در ورودی باشند.
  • برای قفسه بندی بهتر است اقلام حجیم و بزرگ در طبقات پایینتر چیده شوند.

۳- طراحی ساختمان انبار

کف انبار باید از جنس بتن باشد تا بتواند وزن اجسام سنگین را تحمل کند. همچنین برای هر انبار باید درهای ورود و خروج متعددی با ارتفاع مناسب تعبیه شود.
فضاهای اداری، مدیریت، نگهبانی، آبدارخانه، سرویس بهداشتی، فضای نگهداری اقلام خاص قفسه بندی در صورت لزوم، از مواردی هستند که در طراحی انبار باید به آن‌ها توجه شود.

طراحی انبار

۴- سیستم اطفاء حریق


شاید یکی ازمهم‌ترین نکات در طراحی انبار توجه به ایمنی آن باشد.
از آنجاکه انبار محل نگه‌داری اقلام مختلفی همچون مواد قابل اشتعال و شیمیایی است؛
هموراه در معرض خطر آتش‌سوزی قرار دارد. از این‌رو لازم است سیستم اطفاء حریق مناسب با نوع کالاهای موجود در انبار، تعبیه شده باشد .
همچنین نباید در ساختمان انبار از مصالح اشتعال‌زا مانند چوب استفاده شده باشد.

۵-تهویه

با توجه به اینکه آهن‌آلات همواره در معرض خوردگی و زنگزدگی هستند؛ در طراحی انبار سیستم تهویه مناسب پیش‌بینی شده باشد تا محیط عاری از رطوبت باشد.
طراحی انبار از نظر شرایط آب و هوا، درجه حرارت و برودت، میزان گرد و غبار باید مناسب با نوع کالای ذخیره شده در آن باشد.

انبار پیشرو با در نظر گرفتن تمامی موارد ذکر شده طراحی شده است. تا شما بتوانید انواع آهن آلات و کالاهای مربوط به صنایع پتروشیمی را با اطمینان از سلامت و وجود استانداردهای کافی ذخیره نمایید.
شما می‌توانید از طریق همین سایت برای رزرو انبار در بازه شمانی موردنظر خود اقدام نمایید.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*